راههای زیادی برای سریعتر کردن لپتاپ کند وجود دارد، اما جایگزین کردن هارد دیسک با SSD روشی آسان و مقرون به صرفه است. با این کار در بیشتر موارد مانند: زمان بوت کردن ویندوز، بارگیری برنامه ها و انجام هر فعالیتی را که مستلزم دسترسی قابل توجهی به دیسک است (ویرایش ویدیو، بازی، انتقال فایل ها و غیره) به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.. اگر شما هارد دیسک را با یک SSD عوض کنید، زمان بوت ویندوز از 10 دقیقه که بسیار طولانی است، به کمتر از یک دقیقه کاهش یافت. و برنامه هایی مانند Adobe Photoshop که باز شدن آنها ممکن است یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد، در چند ثانیه باز می شوند. و درواقع کامپیوتر قدیمی شما به خوبی یک کامپیوتر جدید خواهد شد.
از طرفی دیگر SSDها نسبت به هارد دیسکها بسیار کمتر در معرض آسیب ناشی از سقوط هستند زیرا قطعات متحرک ندارند و همچنین عمر باتری بیشتر و عملکرد بیصداتری دارند.
علیرغم مزایای SSD ، در گذشته، به دلیل هزینه بالا، خرید آن ها برای بسیاری از افراد گزینه جذابی نبود. اما با وجود SSD های 1 ترابایتی که اکنون با قیمت مقرون به صرفه در دسترس هستند، انجام ندادن این جایگزینی کار اشتباهی است و برای انجام آن نیازی به مهارت های فنی پیشرفته ندارید. فقط کافی است تا با کار کردن با یک پیچ گوشتی راحت باشید.
وقتی به دنبال خرید یک SSD هستید، اولین چیزی که باید تعیین کنید این است که به چه اندازه درایو نیاز دارید. شما باید نمونه ای را انتخاب کنید که حداقل به اندازه هارد دیسک فعلی شما فضا داشته باشد. اگر فضای درایو فعلی شما کم است، به دنبال فضای بیشتری باشید. پیشنهاد ما این است که به سراغ نمونه های کمتر از 500 گیگابایت نروید و در حالت ایدهآل، SSD با ظرفیت 1 ترابایت خریداری کنید، تا بتوانید فضای ذخیره سازی بیشتری داشته باشید.
با فرض اینکه لپ تاپ شما در حال حاضر یک هارد دیسک استاندارد دارد، احتمالا یک درایو SATA 2.5 اینچی است. بنابراین، شما آن را با یک SSD با همان اندازه و رابط (اتصالات داخلی) جایگزین بکنید. ممکن است موارد زیادی را از دیگران بشنوید اما توصیه ما این است که SATA 2.5 اینچی تنها چیزی است که باید بدانید.
صدها مدل SSD از ده ها برند در بازار وجود دارد، اما از آنجایی که درایو تمام اطلاعات مهم رایانه شما را در خود جای می دهد، اکنون زمان مناسبی برای خرید ارزان ترین مدل نیست. شما باید نمونه ای را پیدا کنید که کیفیت بالایی هم داشته باشد و شما با خیال راحت بتوانید اطلاعات خود را در آن ذخیره کنید.
۲.۱ کامپیوتر را خاموش کنید و پنل پشتی را بردارید. لپ تاپ خود را خاموش کنید و سپس کابل برق و سایر کابل های متصل - از جمله SSD را جدا کنید. سپس پنل پشتی را باز کرده و آن را بردارید تا به هارد دیسک خود دسترسی پیدا کنید.
۲.۲ به دنبال هر پیچی باشید که درایو شما را روی لپ تاپ محکم می کند. قبل از اینکه بتوانید درایو را بردارید، باید آنها را باز کنید.
۲.۳ درایو قدیمی را حدود 30 یا 45 درجه بالا بیاورید و بیرون بکشید.
۲.۴ در جای خود، SSD را نصب کرده و پنل پشتی را روی آن قرار دهید. SSD را با همان روشی که جدا کرده اید، این بار SSD را نصب کنید: درایو را با زاویه به داخل جا بزنید و آن را محکم در جای خود فشار دهید تا کاملاً به رابط متصل شود. سپس آن را با پیچی که در مرحله آخر برداشته اید محکم کنید و در نهایت پنل پشتی که درایو را پوشانده است را دوباره نصب کنید.
۲.۵ با SSD بوت کنید. برای رسیدن به مرحله نهایی: لپ تاپ خود را روشن کنید. اگر لپتاپ شما به طور معمول بوت میشود و همه برنامهها و تنظیمات خود را دقیقاً مانند قبل میبینید، همه چیز به خوبی پیش رفته است.
برای یک آزمایش نهایی که مطمئن شویم همه چیز طبق برنامه پیش رفته است، بهتر است چک کنیم که ویندوز درایو شما را به عنوان SSD می شناسد. کلید Win+S را برای جستجوی «defrag» بزنید و «Defragment and optimize your drives» را انتخاب کنید. در پنجره Optimize Drives، درایو شما باید به عنوان یک هارد درایو فهرست شود.پس مأموریت انجام شد!
مراحل کامل شد! اکنون می توانید از افزایش عملکرد فوق العاده SSD جدید خود لذت ببرید.